De perfecte start van een klant-verandertraject

The Customer Experience Game: plezier en energie gegarandeerd!

The Customer Experience Game laat klantgerichtheid leven in de boardroom, werkt als teambuilding, is de perfecte start van een klant-verandertraject of onderdeel van een teamdag, vergroot het bewustzijn van je medewerkers over hoe klantgericht jullie organisatie en de deelnemers is en zou kunnen worden.

De CX-Game is een interactief, spannend en leerrijk bordspel met vele mogelijkheden. Anders dan andere klantgames, omdat de parate klantkennis en klantgedrag wordt aangesproken. De kracht is dat je de opgedane inzichten, inspiratie en ideeën direct toepast op jouw organisatie!
Om dat te begrijpen moet je het ervaren!

Maak kennis met de mogelijkheden van The Customer Experience Game op 12 oktober a.s. en ervaar direct hoe jij dit spel kan toepassen in jouw organisatie. We spelen de CX-Game in het Stadstimmerhuis, een inspirerende locatie op de hoogste verdieping in Rotterdam van 15.00 tot 17 uur. De ontvangst is om 14.30 uur.

Meld je aan! We hebben plaats voor maximaal 12 spelers (en maximaal 2 per organisatie). Deelname is gratis en aanmelden kan door een e-mail te sturen naar babs.asselbergs@n3wstrategy.com onder vermelding van je naam, organisatie en aantal personen.