N3Ws

STOP! met het verrassen van klanten – inspirerende presentatie

STOP! met het verrassen van klanten – inspirerende presentatie

Klantgemak1Deze titel verraadt de onrust en de zoektocht van organisaties naar de beste manier om klantbeleving in kaart te brengen en te verbeteren. Het boek van Matthew Dixon over dit onderwerp biedt inzichten in marktonderzoek naar de beste voorspeller van klantloyaliteit. Het boek zelf is niet onomstreden, maar wij vertalen de waardevolle inzichten graag naar waarde voor uw organisatie.

Het lijkt of wij net de klantmeter NPS in onze besturing hebben opgenomen en dat wij nu te maken hebben met een nieuw ‘NPS’. En bovendien focussen alle organisaties op een verkeerde aanpak. Wat is nu waar?

Waar is dat een nieuwe meter – de Customer Effort Score (CES) –  een betere correlatie met klantloyaliteit heeft dan de NPS. Waarom stapt dan nog niet iedereen over op de CES? Omdat deze methode zo haar beperkingen heeft in vergelijkingen met de eenvoudig en daarmee de kracht van NPS.

Klantgemak2Wat deze verschillen zijn leggen wij u graag uit in deze krachtige inspirerende presentatie die uw team aan het denken zet. Maar u ook de weg wijst!

Het goede nieuws is dat de achterliggende gedachte niet nieuw is. Maar wel onderbelicht. Want waarom zou u de klant verrassen als de ‘basis’ niet op orde is. En met de basis wordt hier niet de ‘operational excellence’ verstaan, maar de basis van uw klantenservice. Waarmee u uw organisatie probeert te onderscheiden van die van uw con-collega’s. Hoe u dat kunt doen vertellen wij u graag door u bij de hand te nemen en u te leiden langs 4 krachtige sleutels tot meer klantgemak.

Klantgemak4Afgewisseld met concrete klantcases, meeslepende storytelling en uw eigen herkenning in klantgedrag zult u na deze presentatie ongetwijfeld uw focus binnen uw verbeteractiviteiten bijstellen.

De vraag die daarbij rijst is: Is CES de nieuwe NPS? Die conclusie zult u zelf trekken tijdens deze 1-2 uur durende power presentatie.

Enkele reacties van organisaties bij wie deze presentatie in hun MT of klantensessie hebben gepresenteerd:

‘Wat een goede storytelling – dit verhaal vergeet ik niet zo snel en heeft zeker impact’.

‘Toegankelijk gepresenteerd en frappant dat wij hier nog niet zelf op gekomen zijn’.

‘Het uptempo was prettig, wij hebben richting een aanknopingspunten gekregen om dit verder vorm te geven voor onze organisatie’.

‘Verfrissende stijl zowel van de spreker als de presentatie!

Klantgemak5Wilt u meer weten over het onderwerp CES, en waarom u uw klanten toch zeker wél moet willen verrassen, neem dan vrijblijvend contact met ons op en overleg op welke wijze wij het beste uw wens kunnen invullen.

De basispresentatie inclusief dialoog duurt 1 tot 2 uur en kan desgewenst met oefeningen uitgebreid worden naar een verfrissende workshop vorm.

 

N3Wstrategy – Nils Schmeling: nils.schmeling@n3wstrategy.com: 06-20412172

HitTheNECXTLevel