Roel van der Heijde

"Bevlogen medewerkers leidt tot enthousiaste klanten."


“Werken met groepen ervaar ik als uiterst fascinerend en inspirerend. In interactie met groepen ben ik elke keer weer verbaasd door het enorme potentieel aan praktische kennis en directe ervaring dat in groepen verscholen ligt en dat zo makkelijk over het hoofd wordt gezien. Dit onontdekte potentieel is een prima basis om meer bevlogen medewerkers te krijgen. En bevlogen medewerkers leidt tot customer excellence. Bij een krapper wordende arbeidsmarkt vormen bevlogen medewerkers een strategische meerwaarde voor bedrijven. Kortom, ik heb er erg veel zin om voor N3Wstrategy aan de slag te gaan!”

Roel heeft ruim 11 jaar gewerkt als trainer voor Het Oogziekenhuis Rotterdam, een van de voorbeeldbedrijven tijdens de CE Leadership Benchmarks reizen. Hij is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de angstreductie filosofie die hij heeft vertaald in trainingen over het omgaan met angsten van patiënten. Hij heeft de patiënttypes ontwikkeld; vier hoofdcategorieën van patiënten met hun specifieke emoties en gevoelens. Deze vier categorieën patiënten worden gebruikt als basis voor het contact tussen zorgverlener en patiënt. De zorgverleners binnen Het Oogziekenhuis Rotterdam stemmen daar vervolgens hun communicatie op af.

Daarnaast werkt Roel sinds enkele jaren als zelfstandig trainer voor verschillende zorginstellingen. Voor de Rotterdamse Zorg verzorgt hij trainingen over “Raakbaar Leiderschap ”. Buiten de zorg traint hij sinds 2014 ook in de leisure industrie. Als spreker deelt Roel regelmatig zijn kennis en ervaring op verschillende zorgcongressen. Eerder dit jaar sprak hij op de Patient Experience Innovation Summit van de Cleveland Clinic en op het grootste Patient Experience congres ter wereld in Denver.

Roel schrijft ook over de positieve effecten van een afgestemd design in het ziekenhuis op de patiëntbeleving; Afgelopen december verscheen in Harvard Business Review een artikel van Roel over het positieve effect van design thinking op patiënten en medewerkers van het Rotterdamse Oogziekenhuis.

“Met de komst van Roel hebben we een mooie aanvulling in ons groeiende team op het gebied van training en cultuurverandering” aldus Nils Schmeling, managing partner.

N3Wstrategy werkt in een breed netwerk van specialisten, zoals consultants, coaches, trainers en projectmanagers. Wij zetten mensen in die onze filosofie onderschrijven en waarmee u graag samenwerkt.

 

Het team van N3Wstrategy

Nils Schmeling

managing partner

Frank Coppers

partner

Jochem van Beek

partner

Jasper van Bochove

partner

Gaby Remmers

partner

Jan-Willem Willemsen

raad van advies

Marloes Wolkenfelt

virtual assistant

 

HitTheNECXTLevel