N3Wstrategy verzorgt voor 2de jaar break-out sessie tijdens Patient Experience Conference

In April was het Patient Experience Conference in Chicago. Dit is het grootste onafhankelijke congres ter wereld op het gebied van Patient Experience. Onze partner Roel verzorgde een sessie met als titel: “How to boost your teamwork and patient safety in just 10 minutes a day!” De workshop werd gewaardeerd door de deelnemers met een 9!

De belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van Patient Experience zijn  onder andere:

  • Uit internationaal onderzoek van The Beryl Institute uitgevoerd onder 5000 respondenten naar de beleving van de patiënt blijkt dat 91% van de respondenten patient experience, heel belangrijk of extreem belangrijk.
  • Het gaat dus niet over patiënttevredenheid maar om patient experience, patiënt ervaringen. Patiënttevredenheid gaat over: “Hoe hebben we het gedaan?” Patient experience gaat over: “Wat is er gebeurd?”
  • De patiëntenervaring, of patient experience, zal binnenkort de belangrijkste onderscheidende factor in de gezondheidszorgsector zijn. “De consument wordt elke dag meer en meer expert,” zei Georgina Garcia, RN, MS, COO bij Kaiser Permanente, West Los Angeles Hospital, tijdens een paneldiscussie. “En waar ze een keuze hebben in hun zorg, willen ze zien wie er luistert. Wie let er echt op mijn behoeften? ” Ze zei ook: “Het interesseert de patiënt niet hoeveel je weet totdat ze weten dat je om hem geeft.”
  • Waar nu HR, kwaliteit en veiligheid, communicatie en patient experience nog aparte afdelingen zijn zal dit in de toekomst meer en meer samengevoegd worden.

Wil je meer weten of de laatste ontwikkelingen op het gebied van patient experience of de trainingen en producten die N3Wstrategy biedt, neem dan contact op met Roel van der Heijde

HitTheNECXTLevel