Frank Coppers

Eerst de klant(en) helpen realiseren wat hun ambitie is en vervolgens hun ambitie helpen realiseren.

Frank Coppers is ruim 8 jaar actief als organisatie adviseur. De start als zelfstandige maakte hij na een loopbaan van bijna 20 jaar bij een 4-tal multinationals in diverse Marketing en Verkoopfuncties.

Oriëntatie op de klant is hem met de paplepel ingegoten. In de supermarkt van zijn ouders heeft hij de voedingsmiddelenwereld leren kennen en  vooral het spel met de klant. Hij heeft hierdoor een 6e zintuig en veel geleerd van de directe feedback van klanten. Je leert ook waarom men zegt ‘retail is detail’: de impact van schijnbaar onbeduidende initiatieven op de beleving van klanten is immens. Het hoeft niet groot te zijn, maar moet wel groots zijn; je moet klanten raken.

Klanten raken vraagt om klantbewustzijn: wat beweegt de klant en hoe motiveer je hem om voor jou te (blijven) kiezen. Klantbewustzijn is een randvoorwaarde om te bouwen aan vertrouwen, oftewel om Promotors te winnen.  Het is daarom niet vreemd dat de theorie van NPS direct door hem in praktijk is gebracht. Niet alleen omdat het waarde oplevert (hij is nog steeds verbonden aan meer dan 80% van de klanten waar hij sinds de start voor gewerkt heeft), maar ook waardering oplevert (actieve ambassadeurs geven krachtige feedback en introduceren je bij anderen).

Dankzij ervaring in Food (fmcg) en Farma (drug & pharmacy) heeft hij in de afgelopen jaren fabrikanten en retailers ondersteund en zowel grotere als kleinere bedrijven. Bayer, Roche, Chiquita, Nestlé Purina, Mediq, Pour Vous, Sunware, Anticimex en Sulá zijn enkele namen die de diversiteit typeren. Door zijn trainersrol raakte hij verbonden aan de wereld van supply chain management bij o.a. DHL, Flextronincs en Philips.

Zijn bezigheden sluiten aan op de 5 pijlers van N3Wstrategy, met extra accent op inspiring customer insights, stimulating leadership en engagement of employees / teams. Het is vooral het waarmaken van het idee; visie vertalen in actie en dat is mensenwerk.

Alles wat hij doet richt zich op gezonde groei: altijd beter, liefst meer. Daarmee wil hij ook zijn klanten bewust maken van het feit dat je je niet moet richten op alles, maar op wat verschil maakt.
Zijn opdracht noemt hij ‘Helpen realiseren² ‘. Eerst de klant(en) helpen realiseren wat hun ambitie is en vervolgens hun ambitie helpen realiseren.
Het boeiende daarbij is dat je goed bezig bent wanneer je niet meer nodig bent in DEZE fase en weer wordt gevraagd te helpen bij de VOLGENDE fase. Blijvend verbonden.

 

N3Wstrategy werkt in een breed netwerk van specialisten, zoals consultants, coaches, trainers en projectmanagers. Wij zetten mensen in die onze filosofie onderschrijven en waarmee u graag samenwerkt.

 

Het team van N3Wstrategy

Nils Schmeling

managing partner

Jochem van Beek

partner

Roel van der Heijde

partner

Jasper van Bochove

partner

Gaby Remmers

partner

Jan-Willem Willemsen

raad van advies

Marloes Wolkenfelt

virtual assistant

 

 

HitTheNECXTLevel