Klant aan het woord

DHL Medewerkers centraal stellen leidt tot klantwinst

Eind 2014 reisde Peter Korte, General Manager van DHL site Nijmegen, mee naar Orlando. Hij had na zijn aantreden in Nijmegen een ontwikkeltraject ingezet met zijn nieuwe MT. Nu was het moment daar om door te pakken naar de klanten. En de Orlando Experience met N3Wstrategy was een ideale vorm om in korte tijd tastbare ervaringen te verzamelen en beleven. Op naar het Walhalla van service; van effectieve klantbeleving.

Wie schetste zijn verbazing dat hij inderdaad terug kwam uit de VS met een schat aan ervaringen. Maar vooral de bevestiging dat hij nu kon gaan oogsten bij zijn klanten door nóg meer focus te leggen op de medewerkers. Medewerkersbevlogenheid is namelijk de sleutel naar connectie met klanten en daarmee loyaliteit. Peter adviseerde ons om de Orlando Experience om te dopen tot Leadership Experience. Alle benchmark bedrijven bleken krachtige vertaling gemaakt te hebben van hun Why en How in concreet ‘ik-gedrag’. Medewerkers zijn zich bewust van hun rol en belang en leven de kernwaarden van het bedrijf na in hun gedrag naar klanten.

Sinds die reis hebben we DHL Nijmegen mogen begeleiden in Why workshops en de doorvertaling in het How. De kracht en impact van de medewerkers is enorm gebleken. Wij zijn er trots op onze steen te hebben mogen bijdragen aan hun succes.

HitTheNECXTLevel