Benchmarkreis Customer Experience Disneyland Parijs

De bron van klantgerichtheid ligt bij bedrijven zoals Disney. Je kunt in boeken of in blogs lezen over hoe Disney klantgerichtheid op een extreem niveau heeft gebracht. Maar juist door zelf het echt aan den lijve te ervaren, ga je zien, voelen en begrijpen wat klantgerichtheid bij Disney inhoudt. En misschien nog wel belangrijker is hoe Disney excellent blijft, al meer dan 50 jaar lang. Daarom organiseren wij benchmarkreizen waar een bezoek aan Disney vaak een belangrijk onderdeel is.

Zo heeft N3Wstrategy enkele weken geleden een groep van 55 medewerkers van kinderopvang organisatie Kindernet begeleid in Disneyland Parijs. Zeer vooruitstrevend en gedurfd van het management van Kindernet om de studiedag op deze inspirerende manier te benutten.

Was het niet gewoon een leuk uitje?
Jazeker! Maar het was vooral een dag waar de Kindernet medewerkers extreem veel beleefd en geleerd hebben op het gebied van klantgerichtheid. Gedurende dag waren er steeds momenten waarin we een toelichting gaven op de geschiedenis, de purpose en de kernwaarden van Disney. Daarnaast stonden we stil hoe dit zich zichtbaar vertaalt in (voorbeeld)gedrag van het management en de klantgerichtheid van medewerkers.

De deelnemers kregen gedurende de dag opdrachten om klantgerichtheid en kernwaarden zelf te beleven. Dit leidde uiteindelijk, vlak voor de grote vuurwerkshow, tot veel praktische en nieuwe inzichten die door de medewerkers van Kindernet direct in hun eigen omgeving in kunnen zetten!

HitTheNECXTLevel