8e Nationale CX Event heeft op 8 februari 2018 als thema: “Connected Customer Excellence: The Chain Reaction”.

Dit duidt op de kracht van de CX Chain of Excellence. En we willen een kettingreactie teweeg brengen van vernieuwing. Dat lukt met inspirerende sprekers en dito workshops.

N3wstrategy’s 8e CX Event vindt plaats op 8 februari in het Koetshuis van de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen.  Nyenrode is de enige particuliere universiteit in Nederland. In 1946 opgericht voor en door het bedrijfsleven en daarmee een ontmoetingsplaats voor de BV Nederland. Een inspirerende omgeving voor een inspirerend evenement.

Rob Briner, Professor Organisatiepsychologie aan de Queen Mary University of London and Scientific Director van het Center for Evidence-Based Management, vertelt waarom hij altijd de waarom vraag blijft stellen. Jeff Gaspersz, hoogleraar innovatie aan de Nyenrode Business University wijst bedrijven op de kansen die er liggen wanneer je de hele organisatie vraagt mee te denken en te zoeken naar kansen voor vernieuwing en verbetering. En Marjolein de Jong, directeur van de Alexander Monro Ziekenhuis vertelt over hun klantvriendelijke aanpak. ‘Gastvrijheid in een ziekenhuis is meer een mindset dan een kostenpost’.

In de middag volgen workshops waarin de drie thema’s uit de CX Chain of Excellence worden onderbouwd. Praktijkvoorbeelden van Nederlandse A-merken die graag hun kennis delen, in interactie met de deelnemers. Ook organiseren we live experience sessies, o.a. met het nieuwe ‘The Customer Experience Game’ door Babs Asselbergs en Nienke Bloem.

En live is óók de afsluiting. Be inspired!

Noteer in je agenda: CX Event 2018 op donderdag 8 februari, vanaf 10 uur.

Wil je vast inschrijven? Dat kan! Deelname €  495,-

Het dagprogramma

We hebben weer een keur aan nationale en internationale sprekers die hun inzichten met ons te delen. De voorbereidende gesprekken met hen waren zeer inspirerend. We zijn er van overtuigd dat iedereen na deze dag vol energie en goede ideeën weer naar huis rijdt!

09:30 Ontvangst
10:00 Welkom en introductie N3Wstrategy
10:20 Creativiteit & Employee Engangement – Jeff Gaspersz – Professor Innovatie & Business Creativity – Nijenrode University
11:20 Zorg voor klantbeleving – Marjolein de Jong – Directeur Alexander Monro Ziekenhuis
12:15 Lunch
13:15 2 workshops – te kiezen uit:
  • 13:15 en 14:15  ING Bank – Disruptieve innovatie en Desigin Thinking in startups – Frederique Kamp
  • 13:15 en 14:15  Hoppenbrouwers Techniek – Zelfsturende CX teams – Rene van Loon
  • 13:15 en 14:15  Liander – Employee Engagement transformatie – Danny Molenaar
  • 13:15 en 14:15  N3Wstrategy & The Customer Experience Game – Demonstratie – Babs Asselbergs & Nienke Bloem
15:00 Pauze
15:30 Keynote ‘CX Evidence Based Thinking’ – Dr. Rob Briner – Professor of Organizational Psychology – Queen Mary University London
16:30 Spetterende afsluiting
17:00 Napraten & Netwerkborrel
18:00 Einde

Download het volledige Programma

Prof.dr. Jeff Gaspersz is hoogleraar innovatie aan de Nyenrode Business Universiteit en spreker, adviseur en coach op het gebied van innovatiemanagement en business creativiteit. Hij ondersteunt ondernemingen, teams en managers bij de vormgeving van vernieuwingsprocessen en het vinden en realiseren van kansrijke nieuwe concepten en ideeën. Voordat hij zich verbond aan Nyenrode was hij onder meer verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en aan KPMG. Eerst als manager van het KPMG Trendwatch Institute, daarna als director van het KPMG Center for Innovation.

Zijn professionele passie ligt in het inspireren en adviseren van ondernemers, managers en professionals die door innovatie hun klanten en andere stakeholders blijvend willen enthousiasmeren en van nieuwe waarde willen voorzien. Jeff ondersteunde ruim 200 organisaties in het bedrijfsleven en de overheid met vernieuwingsprocessen. Hij schreef 28 boeken en 70 artikelen over innovatie en business creativiteit..

Marjolein de Jong is oncologisch chirurg en founder en bestuurder van Breast Care Nederland (BCN). In de periode 1991 tot 2000 studeerde Marjolein zowel Klinische Psychologie als Geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tijdens haar werk als chirurg kreeg ze ook steeds meer aandacht voor de manier waarop de zorg rond de patiënt is ingericht. Ze zag steeds meer kansen om de zorg meer toegankelijk, transparant, gespecialiseerd en patiëntgericht te maken. Marjolein is directeur van het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven. Zij vindt het een enorme eer om leiding te geven aan het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland. Waar de patiënt centraal staat en de medewerkers in staat worden gesteld om de patiënt te horen en juist te bejegenen. Volgens Marjolein de Jong is dit een klantfilosofie die centraal zou moeten staan in alle Nederlandse ziekenhuizen.

Rob Briner is Professor Organisatiepsychologie aan de Queen Mary University of London en Scientific Director van het Center for Evidence-Based Management. In 2016 is hij uitgeroepen tot Most Influential Thinker op het gebied van HR door HR Magazine. Hij wordt gezien als een van de meest invloedrijke en markante personen binnen de stroming die Evidence Based Management voorstaan. Rob blijft altijd de waarom vraag stellen. Oplossingen voor problemen worden volgens hem vaak te veel gezocht in het analyseren van data in plaats van te focussen op het aanvankelijke vraagstuk. Pas als het probleem helder is heeft het zin te kijken naar oplossingen. ‘It’s all about making better informed decisions’.

De Breakout Sessies worden verzorgd door:

                 

Mis het niet, verzeker je snel van een plek!

Inschrijven kan op de website van Eventbrite (met directe betaalmogelijkheid) of via een mail naar info@n3wstrategy.com (factuur wordt opgestuurd). Heb je vragen of kom je met een grotere groep? Bel ons direct op 06-20412172.