N3Ws

Beweging na vorige Leadership CE Experience

Wat heeft de afgelopen OEX in beweging gezet?

Eind september hebben 8 personen van 6 bedrijven zelf ervaren wat klantbeleving is en vooral wat dat in beweging brengt bij world class bedrijven. De Orlando Experience is een ervaringsreis die tastbaar maakt welke doorwrochte strategie schuil gaat achter  een ogenschijnlijk ‘spel’ in het verkrijgen van loyale fans onder je klanten.

Voor alle deelnemers levert het een specifieke bijdrage aan het ontwikkelingstraject waarin de eigen organisatie zit. De rode draad is dat lange termijn succes en loyaliteit voortkomt uit een naadloze aansluiting van merkkracht (externe klantwereld) op cultuur (interne klantwereld). In alle benchmark bezoeken wordt de lijn en logica getoond van een sterke ‘Why’ en geoperationaliseerde kernwaarden.
Ultiem gaat het om gedrag; bestedingsgedrag van klanten verbonden aan aandachtig en inspirerend gedrag van medewerkers. Hoe duidelijker de leiding definieert wat gewenst effect is én bijbehorend gedrag, hoe bevlogener medewerkers worden en er een lerende organisatie ontstaat.
Vaak wordt gezegd dat klanten onpeilbaar zijn, maar Orlando laat ervaren dat échte aandacht leidt tot een connectie. Dat vergt tijd, energie en voorbeeldgedrag en levert vervolg enorme loyaliteit en lange termijn succes.

Deelnemers zijn leiders van Aegon, Bol.com, DHL, KPN en IPSOS die hun eigen uitdagingen deelden bij start. Dat leidde direct tot verbondenheid en over en weer blijkt nu dat deze leiders elkaar al enthousiasmeren met hun eigen initiatieven ná Orlando. En dat zijn ook direct fundamentele initiatieven. Vanuit de kern starten allen: bij de ‘Why’ en de kernwaarden. 

Waarom helemaal naar Orlando om iets te leren

De crux van Customer Excellence is dat het ‘simple, but not easy’ is. Het lijkt alledaags, gemakkelijk in te bedden in de organisatie. De uitdaging is echter om te traceren wat uw klanten én eigen medewerkers energie geeft en basis is voor blijvende verbondenheid. Orlando is een ‘Service Walhalla’ waar we een breed bereik aan bedrijven heel compact (dus snel) kunnen bezoeken. Dat geeft een ‘pressure cooker’ ervaring die bovendien vertaald wordt in een tastbaar, praktisch werkplan voor uw eigen bedrijf.
Een reis, als leiderschapsteam, of mét klanten naar een andere wereld, zowel letterlijk als figuurlijk, opent de luiken en genereert veel ideeën en energie om ze realiteit te maken. Ervaring leert dat de reis een tipping point is in een lopend of voorzien traject om Customer Excellence in de DNA te krijgen.

Voor wie is het bedoeld

De Orlando Experience is bedoeld voor Senior Management met het eigen leiderschapsteam of direct mét de klant samen. Gezien de breedte van beschikbare ervaringen is de reis specifiek in te vullen en daarmee geschikt voor zowel profit- als not for profitorganisaties. Iedere bestuurder die zijn organisatie bewust én bekwaam wil maken op het gebied van klantbeleving ervaart hier hoe optimaal gebruik gemaakt kan worden van de kansen en knelpunten. Het gaat namelijk om de mix van excelleren én leren en dat laatste vraagt om een cultuur van ‘fouten maken mag’.

Wat houdt het in

De Benchmarkreis is een programma van 5 dagen met een mix van bedrijfsbezoeken en werksessies. Overdag onder leiding van World Class Benchmarking.
’s Avonds leidt N3Wstrategy u bij het doorvertalen van
de benchmarks in uw eigen Customer Excellence werkplan.
Dat CE werkplan wordt binnen 1 maand na terugkeer in uw eigen organisatie in een door N3Wstrategy gefaciliteerde werksessie afgerond.

Volgende Leadership CE Experience in Orlando:

26-30 mei 2015 en 8-12 september 2015

HitTheNECXTLevel